Doorslaand vocht is een vervelend probleem waar veel oudere woningen last van hebben. De beschermende laag die het vocht buiten moet houden is in de loop der jaren versleten en vocht kan zo de muur insijpelen. Gelukkig kan doorslaand vocht door een specialist goed worden behandeld.
Gevel vochtwerend maken
Door uw gevel weer vochtwerend te maken kan doorslaand vocht worden tegengegaan. De meest gebruikte oplossing voor dit probleem in het injecteren van de gevelmuren met een vochtwerende gel. Deze gel trekt langzaam in en zorgt ervoor dat er geen vocht meer tussen het voegwerk en in de muur kan intrekken. Om de muren te injecteren moeten er gaten in de muur worden geboord. Een specialist kan er echter voor zorgen dat uw gevel er na de behandeling weer mooi uit komt te zien.
Isolatie
Doorslaand vocht kan ook ontstaan wanneer de isolatie van uw woning niet voldoende is. Vaak is de oorzaak een spouwmuur. Wanneer uw gevel nat wordt kan er condens ontstaan in de spouw tussen de muren waardoor het vocht kan doorslaan naar de binnenmuur. In dat geval kan spouwmuurisolatie de oplossing zijn om doorslaand vocht tegen te gaan.
Doorslaand vocht en opstijgend vocht
Er is een verschil tussen doorslaand vocht en opstijgend vocht. De oorzaak van opstijgend vocht is grondwater dat wordt opgenomen in de muren en vloer van uw woning. Doorslaand vocht komt van buitenaf. Wanneer de gevel van uw woning nat wordt trekt het vocht in de muur en blijft langere tijd zitten. Het resultaat is vochtplekken op de muur die blijven zitten ook wanneer uw gevel langere tijd niet meer nat is geweest. Het vocht trekt zo diep de muur in dat het vocht doorslaat naar de binnenmuur. Dit is erg schadelijk voor de gehele gevel maar zorgt er ook voor dat u meer zal uitgeven aan stookkosten.